Vergroot de strategische slagkracht

Over Bakker Bart

Bakker Bart is een franchiseformule met ca. 155 winkels op toplocaties. De formule wordt geleid en ondersteund door Bart’s Retail B.V., de franchiseorganisatie. De eerste Bakker Bart-winkel werd in 1977 geopend in het Nijmeegse winkelcentrum Dukenburg. Ondernemer Bart van Elsland had het vernieuwende idee zijn oven een prominente plaats in de winkel te geven. Zo konden zijn klanten zien hoe het brood vers uit de oven kwam. Bovendien ruikt de Bakker Bart-winkel zo heerlijk naar vers brood.

In 1 dag was hiermee veel positieve energie, scherpte en draagvlak voor de nieuwe strategieën bereikt, welke leiden tot vertrouwen in wederopbouw van de organisatie. Uiteindelijk zorgt deze dag voor de nodige onderlinge versterking naar de strategie executie!De uitdaging

Het kersverse managementteam van Bakker Bart is flink aan de weg aan het timmeren met slimme strategieën voor commercie, formule, operatie, cultuur etc teneinde het ketenrendement te verhogen.

Hoe hebben wij geholpen?

De bijdrage van Impact Company was om:

  • de verschillende strategieën te verbinden aan de externe marktontwikkelingen, waardoor strategische wendbaarheid boven planbaarheid is gesteld;
  • de verschillende strategieën te verbinden aan de WHY van het bedrijf, zodoende de urgentie te bewaken;
  • en om de onderlinge afhankelijkheden in kaart te brengen zodat samenhang duidelijk werd bij het concretiseren naar projecten en acties.

Vervolgens werden de strategieën aangescherpt met ideeën uit de rest van de organisatie. Geen verborgen agenda van het MT dus, maar volledige transparantie naar kantoormedewerkers en winkeliers.

Het resultaat

Er werd veel gelachen en ook veel gedeeld. Door onze interactieve aanpak werd het team in staat gesteld om op een dieper niveau met elkaar kennis te maken en begrip voor elkaar te krijgen. Resultaat van de eerste teamsessie was meer verbinding en daardoor meer openheid in het team. En een lijst met behoeften om met elkaar aan verder te werken.

[dsm_embed_twitter_timeline twitter_username=”marjolijndg” limit_tweet=”on” tweet_number=”2″ footer=”off” scrollbar=”off” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default”][/dsm_embed_twitter_timeline]

Interesse of een vraag? Neem contact op