Innovatie chronische zorg

Over TiSIL

TiSIL is het Tilburg Social Innovation Lab, een initiatief van Tilburg University. TiSIL draagt bij aan sociale innovatie door middel van de creatie, verspreiding en toepassing van interdisciplinaire kennis met als doel maatschappelijke vraagstukken en problemen aan te pakken.

De uitdaging

Net na de oprichting van TiSIL werd de eerste Blue Sky sessie georganiseerd, over het thema chronische zorg. Hoe kunnen we chronische zorg in de toekomst vormgeven

Hoe hebben wij geholpen?

Het doel van de eerste sessie was het bedenken van innovatieve ideeën hoe de chronische zorg anders ingericht zou kunnen worden. Impact Company organiseerde een brainstorm van 1,5 dag tussen verschillende kennisdragers uit zorginstellingen, onderwijsinstellingen en de praktijk. Door de inzet van Omdenken-technieken werden andere ideeën naar boven bracht dan de ideeën die uit de vaste denkpatronen al bedacht waren. Het resultaat na de eerste dag was zo’n 160 innovatieve nieuwe ideeën. Tijdens de tweede dag zijn deze ideeën in een versnellingskamer voorzien van een toelichting en een ranking. 

Het resultaat

TiSil kon met deze mooie oogst verder om een programma uit te zetten met het laaghangend fruit. Daarnaast konden ze ook verder met de ideeën die verder onderzoek behoefde. Het resultaat was ruim voldoende om de chronische zorg een stap verder te kunnen brengen.

[dsm_embed_twitter_timeline twitter_username=”marjolijndg” limit_tweet=”on” tweet_number=”2″ footer=”off” scrollbar=”off” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default”][/dsm_embed_twitter_timeline]

Interesse of een vraag? Neem contact op