Hoe worden we een hecht team?

Over Flevostate

Flevostate is een nieuw en uniek behandelcentrum voor kwetsbare jongeren met locaties in Emmeloord en Zuid-Laren.

De uitdaging

Hoe kunnen we het samengestelde team van beide behandelcentra zodanig op de rit te krijgen dat zij bijdragen aan de doelstellingen van de behandelcentra en de best mogelijke zorg leveren aan kwetsbare jongeren?  Hoe kunnen we van deze groep professionals een hecht team maken?

Hoe hebben wij geholpen?

Impact Company bood teamcoaching aan. In de eerste teamsessie kwamen alle teamleden fysiek samen om alle aandacht op het team te richten. We schiepen een prettige, veilige en effectieve leeromgeving waarin we met elkaar de spelregels bepaalden, de rollen van alle aanwezigen helder waren, iedereen een stem kreeg en ook invloed mocht uitoefenen. We besteedden aandacht aan uitvoerige kennismaking, inleiding door de directeur over doelstellingen en missie, dialoog over de cliënten doelgroep, afspraken over taakverdeling naar ieders talenten, en maakten behoeften helder om als hecht team effectief te kunnen werken.

Het resultaat

Er werd veel gelachen en ook veel gedeeld. Door onze interactieve aanpak werd het team in staat gesteld om op een dieper niveau met elkaar kennis te maken en begrip voor elkaar te krijgen. Resultaat van de eerste teamsessie was meer verbinding en daardoor meer openheid in het team. En een lijst met behoeften om met elkaar aan verder te werken.

[dsm_embed_twitter_timeline _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” twitter_username=”marjolijndg” limit_tweet=”on” tweet_number=”2″ footer=”off” scrollbar=”off” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dsm_embed_twitter_timeline]

Interesse of een vraag? Neem contact op