Bestuurlijke doorbraken

Over de VOR

Met het 9 hoofdig bestuur van de Vereniging Oud-medewerkers van Rijkswaterstaat hebben we een mooie, ontspannen (bijna trage) reflectiesessie gehouden. Aanleiding was de moeizame communicatie die de voortgang en opvolging van de besluitvorming in het bestuur deed stagneren.

De uitdaging

Het werd tijd om ieders eigen beelden over het heden en de toekomst met elkaar te delen: Hoe staan we ervoor? Hoe krijgen we de neuzen 1 kant op? Hoe richten we de komende 4 jaar in?

Hoe hebben wij geholpen?

Impact Company ontwierp een sessie aan de hand van Decisions by Design en daar onthulden zich maar liefst 2 doorbraken in deze sessie: het stagnerende groepspatroon (de onderstroom) en de verschillende uitgangspunten over de identiteit van de vereniging (bovenstroom).

Het resultaat

Het bestuur had over het stagnerende groepspatroon een vervolgafspraak gemaakt om hierover met elkaar in dialoog te gaan. En te verdiepen hoe hiermee om te gaan. Daarnaast had zij besloten dat een kleine werkgroep aan de slag ging om een proces op te zetten dat tot een eenduidige identiteit zou leiden. Met tevredenheid konden zij op deze manier verder.

[dsm_embed_twitter_timeline twitter_username=”marjolijndg” limit_tweet=”on” tweet_number=”2″ footer=”off” scrollbar=”off” admin_label=”Supreme Embed Twitter Timeline ” _builder_version=”4.9.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dsm_embed_twitter_timeline]

Interesse of een vraag? Neem contact op