Visieontwikkeling: Een ambitieuze en lonkende visie creëren in een visiesessie

Veel veranderingen worden ingezet door een invloed of ontwikkeling van buiten de organisatie. Dan is een nieuwe visie nodig. Of er bestaat tussen partijen de behoefte om samen een ambitieuze toekomstvisie te ontwikkelen. Een gezamenlijk doel nastreven inspireert, geeft een betekenisvol kader, verbindt mensen en fungeert als kompas voor al het doen en laten. Visieontwikkeling moet goed georganiseerd worden. U wilt immers dat alle belanghebbenden hun ideeën delen en er ook nog draagvlak voor de visie wordt gevormd.
Impact Company kan dit proces van visieontwikkeling voor uw organisatie begeleiden. In een op maat ontworpen en interactieve werkbijeenkomst zorgen wij ervoor dat nuttige kennis en cruciale inbreng bekend en benut wordt om een gezamenlijke lonkende visie te creëren. Wij noemen dit een visiesessie.

In een visiesessie ontwikkelen we met een verticale dwarsdoorsnede uit de organisatie een nieuwe gewaagde visie. Waar wil onze organisatie over 2-3 jaar staan? Wat brengt deze samenwerking of marktontwikkeling ons? En wat onderscheidt ons?

Zullen we ontmoeten?

Bent u nieuwsgierig wat een visiesessie voor u kan betekenen? We komen graag kennismaken, waarbij u meteen kunt proeven aan onze werkwijze. Vraag hier vrijblijvend een ontmoeting aan om eventuele samenwerkingsmogelijkheden te verkennen:

De uitkomsten van een visiesessie met Impact Company

In deze sessies creëren wij samen een ambitieuze, lonkende en gedeelde visie. Wij bereiken dit door:

  • Aspiraties, belangen en behoeften van partners en/of stakeholders boven tafel te brengen
  • Individuele ambities samen te voegen tot een collectieve ambitie
  • De buitenwereld (externe ontwikkelingen en trends) met de binnenwereld (eigen behoeften en belangen) te verbinden, waardoor urgentie ontstaat
  • Verschillende scenario’s voor samenwerking of voor de toekomst te verkennen

Organisaties waarmee wij een visie hebben ontwikkeld: