Voor het Jong Talentprogramma van Capgemini ontwierp Impact Company een tweedaagse over het thema Verbindend leiding geven.

Deze groep van 12 jonge honden hebben reeds 1 jaar van het driejarig leiderschapstraject erop zitten met veel uitdagende workshops, intervisie en coaching.

Vooraf hadden de deelnemers een assessment gedaan, waarin hun palet van oplossingsstrategieen voor de omgang met anderen en probleemsituaties gevisualiseerd wordt. De scores zijn afkomstig van 4 bronnen: hun zelf, en 3 andere personen. In de training werd daar nog een buitenbeeld aan toegevoegd, namelijk die van het paard. Alle deelnemers gingen met een persoonlijke doelstelling de dialoog met het paard aan om te ervaren welke oplossingsstrategie men  hanteert. Is je intentie zichtbaar voor de ander? En voila, je (in)congruentie is manifest.

Erna volgde een intensieve ronde van reflectie en feedback, die resulteerde in een aangescherpte doelstelling. En hiermee stapte elke deelnemer voor de 2e maal de ring in. Het paard spiegelt je (in)congruentie en zo kon men aan den lijve ervaren of en hoe de gekozen oplossingsstrategie werkt. Voor de meeste consultants werd dit een fijne succeservaring.
Een intervisieronde leverde uiteindelijk voor elke deelnemer een persoonlijk recept op, voor hoe je je kunt verbinden met de gevoelens en gedachten van anderen om hen te motiveren, te inspireren om een gewenst doel te bereiken. Met dit recept ging de groep tenslotte aan de slag om een effectief klantgesprek te oefenen. Een enerverende en leerzame training!