Een cultuur creëren die is gericht op teamwork, samenwerking, openheid en vriendschap maakt een groep onder andere tot een team. Dit is de gezamenlijke verantwoordelijkheid waarbij men voelt dat je er samen voor staat en gaat. Veel van de klanten van Impact company komen met deze doelstelling.

Mensen hebben de natuurlijke behoefte om emotionele banden aan te gaan (‘bonding’) – met familie, vrienden en collega’s, maar ook met de organisatie, verenigingen en dergelijke. Door aan deze behoefte te voldoen, ontstaat deze cultuur van samenwerking en openheid. Voor de leidinggevende blijkt dit toch niet altijd zo’n gemakkelijke taak.
Een leidinggevende die erop gericht is de emotionele behoeften van medewerkers te vervullen, zal zien dat dit leidt tot optimaal gemotiveerd personeel. Motiveren is wel maatwerk: als leidinggevende moet je weten wie je medewerkers zijn en wat hen motiveert. Er zijn verschillende mensen met verschillen drijfveren op verschillende niveaus.

In onze training over leiding geven, confronteren wij de deelnemers met verschillende paarden karakters. Ieder paard vraagt van de deelnemer leiding te nemen op de manier die bij hem/haar past. Zo is er 1 karakterpaard die er altijd op uit is om samen te werken, hoewel iedere partij water bij de wijn moet doen, anders haakt hij meteen af. En daar is hij zeer gevoelig in. Je moet dus vrij snel reageren, want dat doet hij ook. Dat vraagt in elk geval een behoorlijk invoelingsvermogen van de leidinggevende. Bovendien zal je je intuitie moeten vertrouwen en daarop meteen acteren, anders is het contact met het gevoelige paard alweer voorbij. Daarna maakt dezelfde leidinggevende kennis met een ander paard, de leidhengst van de kudde. Die vraagt om een andere aanpak. Als leidhengst is hij vooral gericht op de omgeving (dreigt er gevaar?) en minder op de ander. Contact maken met de leidhengst is dan best lastig, want hij lijkt steeds afgeleidt – kijkt meer rond dan naar jou. Als je de leiding wil overnemen, zal je dus moeten aantonen dat jij de omgeving goed in de gaten hebt om veiligheid aan de kudde te bieden. Dat motiveert dit paard om te ‘bonden’ en daardoor te gaan samenwerken of door jou geleidt te worden.

De gezamenlijke verantwoordelijkheid die vervolgens in het team ontstaat, zal leiden tot betrokkenheid. Elkaar nodig hebben, opzoeken, vinden en zaken delen worden nu alledaags gedrag. Mooier kan het bijna niet?