Seminars met Marjolijn als spreker

Bent u vanuit uw organisatie, netwerk of een ander initiatief op zoek naar een inspirerend en leerzaam seminar over verandering, leiden van verandering, besluitvorming of participatie?

Pak hier een infosheet mee, waarop u in één overzicht de gegevens van Marjolijn de Graaf heeft: 
Infosheet Marjolijn als spreker

Marjolijn de Graaf verzorgt op geheel eigen wijze een inspirerend seminar van 1 tot 1,5 uur die zeer visueel en interactief van karakter is. Zij sluit goed aan bij de doelgroep van management, directie en besturen. Met haar kennis en ervaring in psychologie en veranderkunde weet zij haar publiek te prikkelen en te inspireren.

  • Naast de expertise, straalt Marjolijn ook haar passie uit. De seminars betreffen onderwerpen waar zij dagelijks en full time mee werkt.
  • Marjolijn is een expert in haar vakgebied. Daarmee brengt ze kwaliteit mee naar uw bijeenkomst.
  • Ook gaat Marjolijn graag live in gesprek. Tijdens congressen, debatten, symposia of andere bijeenkomsten.

Maak een keuze uit de volgende thema’s:

 

Sturen op resultaat

Dit seminar gaat in op het dilemma van controle vs vertrouwen. Op zich weten we het wel. Geef mensen meer ruimte. Geef ze meer verantwoordelijkheid. Dan raken mensen gemotiveerd. En toch is het heel moeilijk niet in de valkuil te stappen om in de controle modus terecht te komen.
Op een interactieve manier deelt Marjolijn haar visie op strategisch leiderschap, waardoor uw medewerkers de oplossingen aandragen en al het werk doen, terwijl u zich als leider kunt focussen op het gewenste doel. Marjolijn biedt u in haar seminar 4 technieken aan waarmee u nog beter leert te sturen op resultaat. Hierdoor bereikt u meer met minder inzet!

Verandering: hoe krijg je mensen mee?

Veranderingen zijn succesvoller wanneer er veel menselijke energie achter steekt. Essentieel bij het leiden van een verandering is daarom aandacht te schenken aan de betrokkenheid die mensen hebben bij de huidige situatie en bij de nieuwe gewenste situatie. Hoe krijg je mensen mee? Dat is de uitdaging waarover dit seminar gaat.
Marjolijn deelt haar veranderaanpak, welke zorgt voor betrokkenheid en eigenaarschap. Hierdoor creëert u in plaats van een opgelegde verandering, een gedragen toekomst.

Resultaatgerichte en snelle besluitvorming

Besluitvorming is een complex proces. Niet in de laatste plaats omdat er steeds meer betrokkenen zijn. Het is daarbij soms lastig om managers, medewerkers, ketenpartners, klanten en leveranciers op één lijn te krijgen. Het is uitdagend om alle verschillende belangen in de besluitvorming een stem te laten hebben en commitment te bereiken.
Marjolijn deelt een raamwerk om in vier stappen te komen tot resultaatgerichte én gedragen besluiten. Hierdoor vergroot u de slagvaardigheid en wendbaarheid van uw project of organisatie.

Nodig Marjolijn uit als spreker voor uw bijeenkomst

Vraag vrijblijvend een offerte op. Het is raadzaam om daar direct de datum van uw bijeenkomst bij te vermelden.

Offerte aanvragen

 

Aanvragen lopen via sprekersbureau ZijSpreekt

Organisaties waar we een seminar hebben verzorgd: