Borgen voor morgen: hoe je mensen empowert en verantwoordelijk maakt voor de verandering!

Training over het inbedden, uitbreiden en verankeren van veranderingen

website-borgenpage-klein

Merkt u dat de impact en houdbaarheid van uw inspanningen te kort is en er in de praktijk te weinig verandert?

Ervaring leert dat het niet gemakkelijk is om verbeteringen of vernieuwingen te borgen in het team of in de organisatie. Zonder specifieke aandacht verdwijnt vaak binnen een paar maanden de nieuwe werkwijze of procesverbetering. Zonde van de tijdsinvestering van de medewerkers en zonde van de geldinvestering van de organisatie. En zonde van uw toegevoegde waarde!

De overgang van verandering naar borging is lang niet zo eenvoudig. Te vaak wordt er verwacht dat de resultaten van een veranderingsopgave vanzelf doorwerken en vastgehouden worden in de organisatie. Dat enthousiasme tijdens een sessie voldoende is om het resultaat en de gemaakte afspraken voort te laten leven wanneer de dagelijkse praktijk weer zijn intrede doet. Dat we acties kunnen toewijzen aan een projectteam en we de resultaten wel afwachten: succes!

Organisaties zouden 10x zoveel energie moeten besteden aan het in stand houden van recent gerealiseerde veranderingen, als aan het zoeken naar de volgende ingrijpende verandering.

Hoe zorgt u ervoor dat anderen de verandering in de organisatie gaan uitdragen en verder verspreiden?

Wanneer u geïnvesteerd heeft in een verandering dan wilt u dat de energie, afspraken en uitgezette processen tijdens de sessie ook blijvend worden geïntegreerd in de organisatie. Zodat de verandering zichtbaar en tastbaar wordt in het dagelijks werk van de medewerkers en hun interactie met de klant! De verandering houdt alleen stand wanneer deze op de juiste wijze wordt geborgd.

Als veranderaar werkt u vast niet in uw eentje om dat nieuwe werkproces bij 120 mensen onder de knie te krijgen. Of om de nieuwe organisatiekoers te laten leven bij 2500 medewerkers. Idealiter werken verschillende mensen mee om de verandering in de organisatie te borgen, zowel op managementniveau als in de lijn, staf en ondersteuning. 

In deze training reiken wij handvatten en technieken aan waarmee u de aansluiting vindt bij het verandervermogen van medewerkers, deelnemers en stakeholders. Daarmee spreekt u hun intrinsieke motivatie aan en gaan zij de verandering dragen en uitdragen.

Alleen op deze manier krijgen de gewenste resultaten uit uw veranderinterventies echt rendement.

Wat levert de training Borgen voor morgen op?

Voor wie is de training Borgen voor morgen?

  • U krijgt het inzicht in het waarom, wat en hoe je kan borgen voor morgen;
  • U leert de 5 succesvoorwaarden voor borging;
  • U ervaart en oefent met verschillende tactieken en werkvormen voor borging, die direct toepasbaar zijn in de eigen werkpraktijk;
  • U leert hoe u een vernieuwing op grote schaal kunt implementeren;
  • U leert hoe u de onderstroom van de vernieuwing kunt inzetten, hetgeen de formule vormt om succesvol te borgen voor morgen;
  • U maakt gebruik van de draagvlak curve waardoor u met behulp van ambassadeurs en koplopers een vaste cadans van vooruitgang boekt en de balans houdt met ‘on-going business’.

De training richt zich op veranderaars die de ambitie hebben om meer rendement uit hun interventies te halen: facilitatoren, leiders, managers, coaches, beleidsadviseurs en organisatie ontwikkeling consultants.

U wilt dat uw veranderinspanningen rendement opleveren en de resultaten geborgd worden.

Twijfelt u of u binnen de doelgroep valt? Aarzel zeker niet om even contact met ons op te nemen. Wij stemmen graag samen met u af of deze training voor u een waardevolle investering is die u direct kan toepassen op uw praktijk.

Testimonials

Sabine Baltussen, loopbaanadviseur coach trainer: “Fijn was de training vanochtend. Zowel jouw werkmethoden als de inhoud die je bracht. Bedankt daarvoor!! Ik ben door de training echt verschoven van ‘niet zo goed weten’ naar ‘ ik ga het doen’. Ik heb er meer zin in gekregen, en ook wel meer vertrouwen.”

drs. Wilmie Colbers, pedagoog coach trainer: “Ik vond het een zeer leerzame training, inspirerend, prettige structuur en werkvormen. En de deskundigheid die je hebt breng je op een prettige manier naar voren.

Karin, procesbegeleider: “Ik ben enthousiast! Wat ik mooi vind in jouw aanpak is dat mensen in hun houding ten aanzien van de verandering worden gewaardeerd en bekrachtigd. Je gaat niet duwen en trekken aan mensen, je laat ze geen ‘wassen neus’ afsprakenlijstje maken waar geen leven in zit, maar neemt hun houding als uitgangspunt en vruchtbare aarde. Je kijkt hoe de verandering plaats kan vinden met optimaal gebruik maken van deze verschillende houdingen die er zijn in de groep. Dat is een respectvolle en organische manier van werken. Inspirerend!”

Wanneer?

Investering

De eerstvolgende training is op:

woensdag 11 oktober 2017  9.00-13.00u incl lunch

De groepsgrootte zal maximaal 6 personen behelzen, zodat we tijdens het dagdeel intensief kunnen werken en een optimaal resultaat kunnen bewerkstelligen.
Wacht daarom niet te lang met aanmelden voor de datum van uw voorkeur.

Eenvoudig aanmelden voor 11 oktober 2017

De prijs van € 247,- per persoon is exclusief BTW.

De training beslaat een dagdeel en in dat dagdeel wordt u voorzien van koffie en thee. Bij de training is een smakelijke lunch inbegrepen.

U wordt ontvangen op een prachtige en goed bereikbare locatie in Utrecht: Fort Lunet IV

Annuleringsbeleid

Na inschrijving krijgt u van ons een bevestigingsmail voor de deelname aan de training en gaan de wettelijke 14 dagen bedenktijd in (waarbinnen u kosteloos van gedachten kunt veranderen). Annuleren kan na bevestiging kosteloos tot 20 werkdagen voorafgaand aan de trainingsdatum, hierna wordt 50% van de totale trainingsprijs in rekening gebracht. Bij annuleren tot één week van te voren wordt 100% van de totale trainingsprijs in rekening gebracht. Naast annuleren is het mogelijk om, in overleg, iemand anders in uw plaats te laten gaan.